قدس آنلاین-گروه استان ها: متأسفانه از سال گذشته تاکنون به دلیل شیوع بیماری کرونا بسیاری از اصناف مانند اماکن تفریحی و گردشگری و همچنین تالارها و رستورانها به حالت تعطیلی درآمده و بسیاری از افرادی که د این واحدهای صنفی مشغول کار بودند به فهرست بیکاران اضافه شدند.
از طرفی دیگر افزایش قیمت دلار و گرانی مواد اولیه و نبود نقدینگی بنا بر گفته کارشناسان موجب شده تا بسیاری از واحدهای تولیدی از نفس افتاده و به دلیل ناتوانی در کمبود مواد اولیه زمینگیر شوند.
اگرچه بسیاری از مشکلات برجایمانده از گذشته مانند ورود اجناس قاچاق و نبود بازار فروش بسیاری از واحدهای تولید را با رکود مواجه کرده است اما واحدهای تولیدی باقیمانده نیز با کمترین میزان تولید در حال فعالیت بوده و یا در حال تعطیلی هستند.
افزایش بیکاران
در همین راستا مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنجان بابیان اینکه بیماری کرونا موجب بیکاری بسیاری از کارگران و تعدیل نیروهای اصناف شد بیان کرد: در این راستا تعداد هفت هزار و ۷۰۰ نفر در استان زنجان مشمول بیمه بیکاری شده و مبلغ موردنظر را دریافت می کنند.
محمدرضا یوسفی بابیان اینکه دولت در راستای حمایت از کارگران ۱۴ رسته شغلی بیمه بیکاری به واجدین شرایط پرداخت میکند افزود: در این میان بیش از هفت هزار و ۷۰۰ نفر در استان زنجان مشمول بیمه بیکاری شده و مبلغ موردنظر را دریافت کردند.
وی اظهار کرد: افرادی که در مشاغل پرخطر همچون رستورانها، تالارهای پذیرایی، طباخیها، حملونقل عمومی، باشگاههای ورزشی، مجتمعهای فرهنگی و هنری فعالیت داشتند میتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند.
شناسایی واحدهای تعطیلشده
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی زنجان نیز بابیان اینکه بسیاری از عوامل ازجمله تحریمها، نبود بازار فروش، سایهاندازی بیماری کرونا و یا مشکلات تأمین نقدینگی موجب تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی در این استان شده است بیان کرد: مشکلات واحدها بهصورت تخصصی و جدی موردبررسی و پیگیری قرارگرفته و لذا در همین راستا با مسئولان اجرایی و قضایی استان و جلساتی برای حل مشکلات این واحدها برگزارشده است.
محسن حمیدی بابیان اینکه کمیته احصاء واحدهای تولیدی و صنعتی در استان تشکیلشده است، گفت: درمجموع تاکنون ۲۶۷ واحد تولیدی تعطیل شناساییشده است.
وی بابیان اینکه جذب سرمایهگذار برای واحدهای تعطیلی که صاحبان آن راغب به واگذاری واحدها هستند، اظهار کرد: یکی از اقداماتی بوده که مورد پیگیری قرارگرفته و امید است با این اقدام و بازگشت واحدها به چرخه تولید گام مؤثری در راستای تولید و اشتغال استان صورت گیرد.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی زنجان ابراز کرد: جذب سرمایهگذار میتواند بخشی از مشکلات واحدهای تعطیل و راکد استان را حل کند.
حمیدی تأکید کرد: در بررسی مشکلات واحدهای تعطیل منابع و مأخذ مشکلات از سازمان صنعت معدن و تجارت و شرکت شهرکهای صنعتی استان و همچنین از طریق پایش کارشناسی و مصاحبه با صاحبان این واحدها در اتاق بازرگانی جمعآوری و موردبررسی قرارگرفته است.
وی به قوانین جدیدی که از سوی دولت برای حمایت از تولید و همچنین عدم تعطیل شدن واحدها بهویژه در زمان شیوع کرونا صادرشده اشاره کرد و یادآور شد: واحدها میتوانند از این ظرفیتها و تسهیلات در نظر گرفتهشده استفاده کرده و بخشی از مشکلات خود را حل کنند.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی زنجان ابراز داشت: مشکلات چهار واحد تولیدی موردبررسی قرار گرفت و عمده مشکل این واحدها در استان کمبود نقدینگی بوده است.
حمیدی بابیان اینکه کمیته احصاء واحدهای تولیدی و صنعتی در زنجان تشکیلشده است، گفت: درمجموع تاکنون ۲۶۷ واحد تولیدی تعطیل شناساییشده است.
نظر شما